Vanuit hotels hoofddorp ontdek je het bruisende hart van de gemeente Haarlemmermeer. Het is een gemeente die pas sinds 1855 bestaat en nog niet zo oud is. Voor 1855 was er in dit gebied alleen water. Nu vind je er het winkelcentrum Vier Meren, het mannetje van Hoofddorp en de korenmolen de Eersteling. Nadat de inpoldering begon was Hoofddorp een klein dorpje met de naam Kruisdorp. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot een forse stad. Dit valt vooral op als je door het levendige stadscentrum loopt. De mix van winkels is prachtig en je hebt er onder andere lokale speciaalzaken, maar ook veel landelijke winkelketens. Veel grote steden hebben te kampen met parkeerplaatsen tekort. Hoofddorp heeft er tegenwoordig genoeg. 

 

Op zoek naar een leuk hotel in Hoofddorp?

Ben je op zoek naar een van de beste hotels hoofddorp? Dan zijn daar genoeg mogelijkheden voor. Zo heeft deze stad een 4 sterren hotel in de vorm van Van der Valk Hotel Schiphol A4. Hier overnacht je in luxe aan de snelweg nabij Hoofddorp. Vanaf dit hotel ben je snel in het centrum van de stad en kun je je ding doen. Ook ben je vanaf dit hotel snel op luchthaven Schiphol. Dit geldt ook voor NH Schiphol Airport. Dit hotel ligt centraal tussen Schiphol en het centrum van Hoofddorp en Amsterdam. Genoeg mogelijkheden om fijn te overnachten in Hoofddorp.

 

Wat valt er allemaal te beleven in Hoofddorp?

Als je overnacht in Hoofddorp dan wil je ook weten wat er te doen is. Er is wat dat betreft veel mogelijk. Van shoppen tot struinen door de natuur en relaxen aan het water. Zo heb je net buiten Hoofddorp het Haarlemmermeerse Bos, 115 hectare aan natuurplezier. Je kunt heerlijk wandelen op het bomenpad of het insectenpad. Binnen het Haarlemmermeerse Bos heb je evenementenlocatie Claus Partyhouse. Vertoef heerlijk aan het water bij Papa’s Beach House, laat je opsluiten in Escape World Hoofddorp of ga lekker met het gezin of familie bowlen. Shoppen kan ook in Hoofddorp, want de stad heeft maar liefst 300 winkels en ontzettend veel parkeergelegenheid. Alle ingrediënten dus om een mooie dag te beleven. 

 

Wat is er nog meer te doen in Hoofddorp?

Of je nu in het centrum van Hoofddorp overnacht of aan de rand van de stad, er is van alles te beleven. Er zijn naast bovengenoemde activiteiten nog meer activiteiten in Hoofddorp om te ontdekken. Zo vind je er een rijke geschiedenis terug, zijn er UNESCO Werelderfgoedlijst monumenten en nog meer omliggende natuur. Vervelen tijdens je verblijf in Hoofddorp zal je zeker niet doen. Hotels antwerpen zijn ook interessant om naar te kijken.