Het zal je vast niet vreemd in de oren klinken, vlak voor een verjaardag sta je nog met je handen in het haar om een geschikt cadeautje te vinden voor de jarige. Of wanneer je je vrienden of partner zomaar wilt verrassen met een kleinigheidje, kan het nog best lastig zijn om iets te vinden. Het vinden van het juiste cadeau kan een flinke zoektocht zijn, zeker wanneer je de jarige niet goed kent of wanneer hij je geen cadeautips heeft gegeven. Toch zijn er een aantal categorieën waarmee je de plank eigenlijk niet mis kunt slaan. Benieuwd waarmee jij de jarige of je vrienden mee kunt verrassen? Lees dan verder in dit blog.

 

Voor opa en oma

Een voordeel wanneer opa of oma jarig is, is dat zij vaak wel een leuk cadeau in gedachte hebben en daarnaast vaak met alles wel blij zijn. Je kan het dan ook niet echt verkeerd doen bij deze generatie. Maar, je wilt natuurlijk wel met een leuk cadeau aan komen zetten. Een speciaal cadeau zoals de krant van hun geboortedag, een wandplaat met nostalgische afbeelding of mooie foto van de hele familie is origineel om te geven. Je kunt ook denken aan een grote puzzel, puzzelboek  of boeken om de hersens nog eens flink te laten kraken. Een mooi boeket bloemen of droogbloemen, die tegenwoordig helemaal in zijn, zijn ook altijd leuk om te geven.

 

Van jong tot oud

Voor jongvolwassenen tot ouderen zijn er een heleboel cadeaus die je kunt geven. Spullen voor in huis of voor de echte Bourgondiër zijn echt altijd goed. Is de woonkamer bijvoorbeeld net verbouwd of is de jarige net naar zijn eerste eigen appartement verhuisd? Met een behangpaneel kun je de muur mooi opvrolijken zonder dat je deze perse moet verven of behangen. Houdt de jarige wel van die lange zomeravonden waarbij de hele vriendengroep wordt uitgenodigd voor een hapje eten en drinken? Ga dan voor bijvoorbeeld een nieuwe barbecue of bijpassende accessoires zoals handschoenen of een leuk schort. Je kunt ook chocolade kopen om de jarige te verrassen. Voor een echte lekkernij kun je de repen of bonbons kopen het best bij een chocolatier doen.

 

Voor kinderen

Kinderen kunnen onvoorspelbaar zijn, of ze je cadeau dan ook echt leuk gaan vinden blijft altijd een verassing. Maar wat altijd een leuk cadeau is om te geven, is een boek. Het is niet alleen leerzaam voor een kind, maar in de tijd van de mobiele telefoon wordt het boek nogal eens vergeten. Is de jarige helemaal gek van dieren, dan kun je het cadeau in die categorie zoeken.