Je bent nooit te oud om te leren en juist daarom is het leuk om eens op zoek te gaan naar een nieuwe hobby. Wellicht heeft u altijd al een passie gehad voor fotografie maar heeft u nooit stappen gezet om professionele foto’s te schieten, heeft u altijd al eigen sieraden willen maken of uw imago als cocktailshaker een boost willen geven. Eigen cocktails kunnen maken heeft zo zijn voordelen. U kunt uw vrienden thuis uitnodigen voor een leuke avond en hen verrassen met hun favoriete drankje. Alcoholische drankjes worden vaak geassocieerd met gezelligheid en zijn haast niet weg te denken uit de maatschappij. Geniet echter wel met mate. Bij overmatig alcoholgebruik kan een verslaving optreden en ook binge drinken, waarbij grote hoeveelheden alcohol in korte tijd wordt gedronken met de intentie om dronken te worden, kan zeer ernstige gevolgen hebben. Houd het bij de cocktailavond dus op één of twee drankjes en probeer de volgende keer weer een nieuwe smaak uit.

 

Moscow Mule

De Moscow Mule is een echte klassieker die geserveerd wordt in een koperen mok. Ondanks dat de naam doet vermoeden dat de cocktail in Rusland is ontdekt, komt ‘ie toch echt uit Amerika. Met een basis van wodka en gemberbier maakt u een heerlijk verfrissende cocktail. Vul als eerst de koperen mok met ijsblokjes en schenk de wodka erbij. Knijp vervolgens twee partjes limoen uit boven de mok en doe de bitters erbij. Vul het aan met gemberbier en roer het goed door. De limoenpartjes kun je gebruiken als garnering. Wilt u andere variaties maken op de traditionele Moscow Mule, ga dan eens voor de Spicy Mule waarvoor u een Jalapeño peper gebruikt. Ook de Mexican Mule met tequila is een goed alternatief.

 

Bombay Bramble

De Bombay Bramble is een frisse cocktail die u maakt met gin en tonic. Bombay Bramble is een nieuwe gedistilleerde gin en stamt natuurlijk af van de originele Dry Gin. Voor de Bramble is deze samengevoegd met een natuurlijke fruitinfusie, waardoor u een heerlijke bessensmaak krijgt. Vul de Bombay Bramble aan met gin, een scheutje citroensap en suikersiroop. Gebruik wat citroen en frambozen als garnering.

 

Whiskey Sour

De echte Whiskey-liefhebbers zullen de drank als Old-Fashioned blijven drinken, maar wist u dat u met Whiskey ook heerlijke cocktails kunt maken? De Whiskey Sour is daar een van. Daarvoor begint u met het scheiden van het eiwit van een rauw ei. Voeg een scheut whiskey toe, samen met een beetje suikersiroop. Shake het geheel stevig totdat er een laagje verschijnt. Schenk de mix uit in een mooi whiskey glas. Door het eiwit ontstaat een mooi wit schuimlaagje op de cocktail.